JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enklare svensk medelväg

Kombinationen nätverksprocessor och korskopplare är onödigt dyrt för många tillämpningar. Det tycker Göran Sandberg, produktchef på svenska Switchcore.
Göran Sandberg vill inte positionera sin krets vare sig som nätverksprocessor eller korskopplare (switch fabric), men i vissa tillämpningar konkurrerar de om samma kunder.

- Vår produkt hamnar någonstans mitt emellan nätverksprocessor och switch fabric. Den är egentligen en router i en krets.

Switchcore tillverkar en asic som kan ta hand om växling och routing och som klarar att hantera prioritering av bandbredd. Ungefär samma saker som en nätverksprocessor hanterar. Däremot är företagets produkt, kallad CXE 16, inte lika flexibel som en nätverksprocessor när det gäller att hantera olika protokoll. Den klarar bara IP och gigabit Ethernet. I gengäld klarar den upp till 16 parallella 1 Gbit/s Ethernet-kanaler.

- Det är hela tiden en avvägning mellan flexibilitet och prestanda. Nätverksprocessorn kommer säkert att finna sin marknad i system i tillämpningar där användaren är beredd att betala, säger Göran Sandberg.

- Men frågan är vilken acceptans det arbetet har? Det finns hopp, men det är inte så många som stödjer det, säger Göran Sandberg.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)