JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontraktstillverkaren Beve köps av kanadensare

Den svenska kontraktstillverkaren Beve i Borås köps upp av det kanadensiska telekombolaget Mitec.
Svenska Beve är en legotillverkare som växt mycket snabbt de senaste åren. Företaget är specialiserat på komponenter och delsystem för mikrovågsprodukter. Fabriken med 450 anställda ligger i Borås. Omsättningen är 350 miljoner kronor, vilket är ungefär lika mycket som Mitec.
 
- Mikrovågsdelen utgör en hyfsat stor del av omsättningen men vi tillverkar också kablage, kretskort och diverse systemlösningar som till exempel styrspakar till fordon, säger Kjell Claesson på Beve.
 
- Vi har resurser för hela kedjan från produktveckling till tillverkning och test.
 
Efter sammanslagningen kommer de tre ägarna till Beve att kontrollera 40 procent av det nya bolaget. Beves vd Thomas Nuorimaa blir chef för det sammanslagna företagets verksamhet i Europa.
 
Beve grundades 1933 men det var först 1992 som de nuvarande ägarna tog över. Företaget hade då fyra anställda. Mitec utvecklar och tillverkar komponenter och delsystem för trådlös kommunikation till bland annat Ericsson, Nokia, Lucent och Nortel. Företaget har tillverkningsenheter i Kanada, USA, England, Thailand och svenska Växjö.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)