JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Eurodis startar kommunikationscentrum i Stockholm
Den 1 mars startar distributören Eurodis ett kompetenscentrum för kommunikationsteknik i Stockholm. Centret ska hjälpa kunder i hela Europa, i första hand med Bluetooth och annan trådlös teknik.
När Eurodis köpte Ericssons distributionsverksamhet ingick även rätten att distribuera produkter från Ericsson Microelectronics över hela Europa. Sedan dess har Eurodis knutit starkare band till två stora komponentleverantörer - ST Microelectronics och Philips. Tillsammans med norska Nordic VLSI och en femte, icke namngiven storspelare inom kommunikation utgör utbudet från dessa företag basen i det centrum för kommunikation som formellt öppnar portarna den 1 mars.

- Vi ska jobba med kunder inom kommunikation över hela Europa och rapporterar direkt till Eurodis huvudkontor i London, berättar chefen Lars Mistander.

- Förutom rena kundprojekt kommer vi att hålla seminarier, vara med på kundbesök och hålla i leverantörskontakter.

- Fokus ligger till en början på Bluetooth och annan trådlös teknik för korta avstånd, exempelvis RFID och produkter för ISM-bandet. Men på sikt är tanken att även jobba med trådbunden teknik och fiberoptik.

Bland andra intressanta områden nämner han GSM-moduler som kan få maskiner att kommunicera med SMS-meddelanden, GPS-kretsar för positionerering, samt produkter för radiobaserade datanät som Wlan och Hiperlan2.

Enligt Mistander finns ingen annan distributör som samlat sina krafter inom kommunikation på detta sätt. Men arbetssättet har provats inom Eurodis, som har ett liknande centrum för displayteknik i Tyskland och planerar öppna ytterligare ett.

Hittills har centret bara tre anställda, men man rekryterar för fullt.

- Just nu söker vi i första hand en programvarukunnig applikationsingenjör.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)