JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synopsys och Agilent lovar billigare test

Muren mellan konstruktion och test ska rivas, och kostnaderna för test av asicar och andra stora system på kisel ska minska. Det är löftena från den nybildade allians mellan syntesspecialisten Synopsys och testartillverkaren Agilent som offentliggjordes på mässan Date.
Bakgrunden är att tillverkningskostnaderna räknat per transistor sjunker stadigt, medan testkostnaderna ökar. Inom några år kommer dessa att vara nästan lika om inget görs. Så sent som för tio år sedan kostade tillverkningen flera tusen gånger mer än testningen.

Utvecklingen oroar förstås kunderna - de som tillverkar asicar och system på kisel - och dessa har därför börjat kräva mer samarbete över branschgränserna.

- Vi fick de första signalerna från kunderna för knappt ett år sedan, och kraven har blivit allt starkare sedan dess, säger David Hsu på Synopsys.

Samarbetet är både tekniskt och affärsmässigt. Ett första mål är att länka Synopsys konstruktions- och testverktyg, i första hand testsyntesverktyget DFT Compiler, till Agilents testare. Framöver ska man också ta fram nya hjälpmedel för att på olika sätt optimera och automatisera delar av testprocessen.

- Vi har en gemensam plan för teknikutvecklingen. Vi vet tämligen väl vad det är som behöver göras, säger Mick Tegethoff på Agilent.

Man kommer i största möjliga utsträckning att bygga på standarder, och nämner 1149.1, STIL och CIL som exempel. De båda kommer också att gemensamt försöka få igång fler industrigemensamma initiativ i denna fråga.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)