JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Distributör vill konstruera mer

Genom att ta mer ansvar för större delar av konstruktionsarbetet hoppas den italienska komponentdistributören Ultimate Renaissance ta sig in på den svenska marknaden.
- Vi är ingen vanlig distributör. Vi erbjuder konstruktion av större delsystem, inte bara "indesign" av de komponenter vi säljer, förklarar Mikael Rosvall, vd på det svenska kontoret för Ultimate Renaissance, eller UR i dagligt tal.

Namnet låter kanske som ett garagerockband, men företaget är en erkänd storhet i sin nisch i många europeiska länder. Bolaget är italienskt, men har dotterbolag i de flesta västeuropeiska länder. I Sverige, och därmed Norden, etablerade man sig i maj.

Trots att affärsidén i stor utsträckning bygger på konstruktion så är det komponenterna man ska tjäna pengar på. Konstruktionsarbetet debiteras bara till självkostnadspris. När kundernas produkter börjar tillverkas så får UR en viss procentsats av intäkterna från de komponenttillverkare man representerar. Bland huvudmännen märks Artesyn, Centillium, Pulse, Sanken och C&D.

- Vi står på tre ben, kommunikation, kraftmatning samt tid och frekvens, säger Rosvall.

I många konstruktioner behöv en ingångskrets, en specialprocessor och en utgångskrets. Om UR lyckas i sin ambition så kan företaget erbjuda alla dessa delar, inklusive konstruktionsarbetet. Resultatet för kunden blir färre leverantörer och kortare tid till marknaden.

Och trots konjunkturen inom telekom så tror Rosvall att det är rätt tid att starta nu.

- Vi har bra stöd från huvudbolaget, det här är en långsiktig satsning. Och startar man från noll kan det ju bara gå uppåt, säger han.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)