JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Olofström får center för industriell Bluetooth

EU och Länsstyrelsen i Blekinge satsar 8,7 miljoner kronor på ett Bluetoothcenter med industriell inriktning i Olofström
- Nu kan vi investera i mer utrustning, göra förfinade mätningar och kosta på oss lite mer omfattande försök för att reda ut detaljer vi inte förstår, säger Carl-Axel Ohlsson som är projektledare för Bluetoothsatsningen på Industriellt Utvecklingscentrum, IUC, i Olofström.

- Tanken med centret är att vi ska bevaka allt som händer inom området och samtidigt bygga upp egen kompetens. Vi ska kunna ta en idé och göra en färdig produkt av den.

Förhoppningen är också att satsningen ska skapa nya jobb och nya företag i regionen.

Arbetet med att ta reda på hur Bluetooth fungerar i industriell miljö startade får två år sedan och projektet har hittills finansierats av IUC som är ett samägt bolag mellan kommunen och det lokala näringslivet.

- Experimenten visar att radion fungerar oerhört bra i industriell miljö, mycket bättre än annan radioutrustning i ISM-bandet. När den är utstörd fortsätter Bluetooth att fungera även om överföringshastigheten sjunker.

Resultaten av de experiment man gjort i labbet och ute i industrin har presenterats på ett antal seminarier.

- De har varit välbesökta med representanter från ett 50-tal företag och vi har bland annat fått igång ett projekt med ett externt företag där vi ska ta fram en tilllämpning för industriell miljö.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)