JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Referenskonstruktion mer än innanmäte

En referensplattform för GPRS måste lämna stor frihet till anpassningar eftersom det finns många sorters GPRS-terminaler.
Ericsson har jobbat med att förvandla sin GPRS-telefon T68 till en referenskonstruktion sedan i våras. Men det är inte så enkelt som att skruva bort höljet och sälja innanmätet. Ericsson har tagit fram manualer, utvecklingsverktyg och kundstöd för anpassning och testning.

Referenskonstruktionen måste vara flexibel. En GPRS-terminal kan vara en trådlös handdator, en MP3-spelare som tankar musik över GSM-nätet eller en gameboy för nätverksspel.

Ageres GPRS-konstruktion SVL12 kan illustrera flexibiliteten. SVL12 stödjer olika typer av teckenfönster, olika antal tangenter, joystick och pekplatta.

Layouten för rf och basband är uppdelad i skilda sektioner för att kunna pusslas samman till olika former. Alla kretsar får modifieras, utom rf-modulen eftersom det skulle kunna förstöra typgodkännandet. I paketet ingår ett utvecklingsverktyg för att skräddarsy ett användargränssnitt och tillval som Wap, Bluetooth och flerstämmiga ringsignaler.

Hälften av styrkretsens kapacitet används för GPRS, resten finns tillgängligt för att manipulera dataströmmen. Det går att addera en extra processor för mer eller mindre avancerade operativsystem och program.

Agere har delat up layout för rf och basband i skilda sektioner i sin referenskonstruktion för klass 12 GPRS. Det ger större frihet att välja form på terminalen.



Jan Tångring

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)