JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bantat Bluetronics köps av personalen

Bluetronics överlever, men i kraftigt bantat tillstånd. Konkursförvaltaren har kommit överens med en personalgrupp som ska driva företaget vidare. Men varken lokaler, utrustning eller patentansökningar ingår i överlåtelsen.
- Det blir en mindre organisation, men kärnkompetensen blir kvar. Och produktidéerna, säger Henrik Jacobsson, som är en av de anställda som tagit över företaget.
 
Det är fortfarande Bluetooth och WLAN som gäller för Bluetronics, men de ska inte längre utveckla ett eget produktsortiment, utan kommer snarare att fungera som ett konsultföretag åt kunder som vill ha skräddarsydda Bluetooth- eller WLAN-lösningar.
 
- Det är ett tjänstekoncept. Vi kan erbjuda hela processen från design till färdig produkt. Sedan är det upp till kunden om de vill äga produkten själva eller inte, förklarar Henrik Jacobsson.
 
Bluetronics lokal, utrustning och patentansökningar ingår inte i övertagandet.
 
- Vi såg väl att patenten inte var tillräckligt unika för att vara värda att driva vidare. Det kostar ju ganska mycket att driva en patentprocess hela vägen. Vi hoppas att ingen annan köper dem, så får vi inga problem.
 
De nya ägarna letar nu finansiärer till företaget. Innan det är klart kan Henrik Jacobsson inte säga hur många av de tidigare anställda som blir kvar på företaget.


Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)