JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 14 juli 2020 VECKA 29
Flera indikatorer pekar nu mot att konjunkturens botten är passerad för elektroniksverige. Börskurserna för telekomföretag har vaknat ur sin slummer, och kontraktstillverkarnas lager är inte längre lika överfyllda.

I flera avseenden har inte heller elektronik tillhört de svårast drabbade industrigrenarna, det globala telekomraset till trots. Antalet konstruktionsprojekt har varit tämligen stort under hela konjunkturcykeln, och någon arbetslöshet bland elektronikkonstruktörer har inte synts till trots varsel om uppsägning från både stora och små företag.

Konjunkturen har dock skördat sina offer. I detta nummer rapporterar vi om Dynarc, Fiberless Society och Timespace Radio. I förra numret var det Bluetronics och Cromtryck som hade bekymmer, och tidigare har bland andra Xicon och Mobilisys figurerat med ordet nedläggning.

Gemensamt för dem är att bristen på riskvilligt kapital gjort att verksamheten fått slå igen tämligen snabbt. I bättre tider hade nog en och annan klarat sig eller åtminstone fått en chans till. I några fall hade sannolikt den andra chansen dock haft karaktär av konstgjord andning. Alla de nämnda bolagens affärsidéer var inte helt genomtänkta.

Det intressantaste är dock att människorna som jobbat i bolagen finns kvar och med största sannolikhet tillgodogjort sig massor av kunskap och erfarenhet. Förhoppningsvis är de inte alltför avskräckta.


Adam Edström
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)