JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Skottland vill locka fler ingenjörer

Opto-, elektronik- och IT-företag i Skottland kommer att behöva rekrytera 5 000 ingenjörer under de kommande tre åren. Det hävdar organisationen Scottish Enterprise, som i dagarna startat en särskild hemsida för att locka ingenjörer till den skotska kiseldalen.
Flera nystartade skotska opto- och elektronikföretag har på senare tid tvingats lägga ambitiösa expansionsplaner på is. Men enligt kiseldalens hejarklacksorganisationer Scottish Enterprise och Electronics Scotland blir köldknäppen tillfällig.
 
- Den skotska elektronikindustrin kommer att växa kraftigt under de kommande åren. Och för att fylla behovet av specialkunniga ingenjörer måste vi locka hit folk från utlandet, säger Hazel Sinclair, projektledare hos Scottish Enterprise.
 
I början av december startade organisationen hemsidan talentscotland.com med syfte att göra just detta. Hemsidan ingår i en treårig aktionsplan som drogs igång i kiseldalen i slutet av oktober. Sidan innehåller information om olika företag och arbetstillfällen, och reklam för den skotska livsstilen, naturen, tjänster, infrastruktur och så vidare.
 
- Vi vill öppna ett fönster mot omvärlden. Det är viktigt att ge en helhetsbild av vad vi har att erbjuda här och den skotska livskvaliteten är en alldeles för väl bevarad hemlighet, säger Hazel Sinclair på renaste reklamjargong.
 
Redan för ungefär ett år sedan hade skottarna helsidesannonser i bland annat Elektroniktidningen som ett led i sin internationella rekryteringskampanj. Vad kampanjen har gett hittills har dock Hazel Sinclair svårt att svara på.
 
- Detta är en långsiktig kampanj, men visst har vi sett ett ökat intresse från utlandet, säger hon.
 
Målet är dock klart formulerat - den skotska kiseldalen behöver 5 000 fler ingenjörer under de närmaste tre åren.


Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)