JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snabbaste oscilloskopet i klassen

Med en bandbredd på 6 GHz och en samplingsfrekvens på 20 GSa/s är TDS 6604 Tektronix snabbaste oscilloskop hittills. Kretsarna är tillverkade i kiselgermanium.
- Jitter är det alla pratar om inom digital konstruktion nuförtiden, och det här oscilloskopet kan användas för att mäta jitter ner till 1-1,5 pikosekunder, säger Thomas Hallin på Tektronix.

- Det kostar inte mer än en ren jittermätare, men du får en massa andra funktioner på köpet.

20 GSa/s kan man få på en eller två kanaler, går man upp till 4 kanaler blir det högst 10 GSa/s per kanal. Minnet är 250 respektive 125 kbyte per kanal.

Förutom snabbheten är en av nyheterna i TDS 6604 att det kan trigga på ett 32 bitar långt bitmönster på en seriell ingång, något som enligt tillverkaren är efterfrågat inom datakommunikationsbranschen.

Liksom andra Tektronixoscilloskop har TDS 6604 en inbyggd pc, i det här fallet med Windows 98 som operativsystem. Det går att flytta data mellan mät- och pc-delen av instrumentet med hjälp av klipp-och-klistra, och man kan också styra mätningarna direkt från till exempel Excel. Om en extern skärm kopplas in kan den användas som pc-skärm och den inbyggda pekskärmen reserveras för mätningarna.

KonkurrentenLeCroy lanserade ett jämförbart oscilloskop precis före jul, med samma samplingshastighet men med 5 GHz analog bandbredd.


Lennart Pettersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)