JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prestandatest även för 8- och 16-bitar

Konsortiet EEMBC har utvidgat sina prestandatester till att även omfatta 8- och 16-bitars inbyggnadsprocessorer.
Hittills har EEMBC:s prestandatester bara funnits för 32- och 64-bitsprocessorer liksom signal-processorer men nu utökar man alltså sviten till att även inbegripa 8- och 16-bitskretsar.

Konsortiet har i princip tagit de befintliga profilerna för fordon och industri och anpassat dem till de enklare processorerna. I testsviterna har också ett antal nya uppgifter adderats.

Det är bland annat minneshantering, multiplikation, datahantering via UART liksom skiftoperationer som ofta ingår i kryptoalgoritmer. Från de tidigare testerna har man tagit uppgifter som bitmanipulation, minnesåtkomst, svarstider vid extern förfrågan, pekarjakt, pulsbreddsmodulering liksom så kallad "Road Speed Calculation" och "Toot-To-Spark".

- Även om en del industrirepresentanter hävdar att prestanda är av minimalt intresse för styrkretstilllämpningar så finns det andra som hävdar att prestanda, och specifikt exekveringseffektivitet, är av yttersta betydelse, säger Markus Levy som är ordförande i EEMBC i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare kommer det att finns två prestandaresultat, ett otrimmat och ett trimmat. I det trimmade är det tillåtet för tillverkarna att optimera koden för processorn liksom att skruva på kompilatorn. Förändringarna måste dock redovisas och verifieras av EEMBC Certification Labs

Testerna har utarbetats av EEMBC Certification Labs och en grupp företag, bland annat Hitachi, IBM, Microchip, Mitsubishi, NEC och Toshiba. Ordförande i den nya komitten för 8- och 16-bitarkretsar är David Lamar från NEC.

När vi får se de första testresultaten för någon styrkrets är dock inte klart.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)