JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snabbare testbänkar
Tack vare syntetiserbara testbänkar och förbättrade kopplingar till hårdvaruemulatorer säger sig Verisity snart kunna öka simuleringshastigheten mellan 20 och 50 gånger.
Ett sätt att uppnå snabbare simulering är att investera i hårdvaruemulatorer, där en beskrivning av målkonstruktionen laddas ner i programmerbar logik. Kommunikationen mellan hårdvaruemulatorn och simulatorn är dock sällan optimal, vilket gör att testbänkarna för emuleringen måste skrivas separat.

Verifieringsföretaget Verisity har nu försökt göra något åt detta med produkten Ecelerator. Denna kan ta testbänkar skrivna i Verisitys språk E och syntetisera dem för användning i hårdvaruemulatorer. Dessutom har Verisity utvecklat nya gränssnitt som gör att stora mängder data kan flyttas. Produkterna ska finnas för leverans till sommaren.

Verifieringstiden har redan minskat med en fjärdedel jämfört med tidigare lösningar. Med de leveransfärdiga produkterna utlovas upp till 50 gånger ökad hastighet.

De emulatorer som stöds är i dagsläget Palladium och Cobalt från Cadenceägda Quickturn, Celaro från Mentor Graphics och V-Systems från Ikos. Att lanseringen skedde på den europeiska mässan Date är ingen slump - emulatorn Celaro får nämligen inte säljas i USA.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)