JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers startar forskarskola i telekom

Vidgat perspektiv och större kunskapsbas. Det är målet med forskarskolan PCC++ som nu drar igång.
I förra veckan antogs de första 22 doktoranderna till forskarskolan PCC++ som Chalmers håller på att bygga upp. Skolan blir en fortsättning på forskningsprogrammet PCC, vilket ska utläsas Personal Computing and Communication. Det har bedrivits med Lund som nav och håller nu på att avrundas. PCC har innehållit både forskning och forskarskola med fokus på telekommunikations- och datorsystem. Efterföljaren blir en ren forskarskola.

- Stiftelsen för strategisk forskning har lyckats få loss 12 miljoner kronor som ska räcka fram till 2004, säger professor Arne Svensson på Chalmers.

Tanken med programmet är vidga de forskarstuderandes perspektiv och kunskapsbas genom att ge dem möjlighet att delta i kurser, sommarskolor och aktiviteter. Man vill också ha ett nära samarbete med industrin med de två industridoktorandtjänsterna lockade dock inga sökande.

De som antas till PCC++ är redan inskrivna som doktorander på någon högskola och kommer också att fortsätta sina studier där. Doktoranderna får dock ett bidrag på 100 000 kronor per år från PCC++ som till exempel kan spenderas på den sommarskola som planeras i Sundsvall eller på något av de möten som kommer att äga rum under hösten.

- Vi ska också ta fram två eller tre bredare kurser för att få doktorer som kan lite mer. Sådana kurser finns i princip inte idag.

Arne Svensson letar just nu efter läare som vill ta fram kurserna.

- Det skulle kunna bli en kurs om signalbehandling, en om implementering och en om tjänster.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)