JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Andra generationens DSP-bibliotek från Intel
Intel har släppt version 2.0 av sitt DSP-bibliotek Integrated Performance Primitives, IPP, som är gemensamt för företagets alla processorarkitekturer.
Tanken är at det enkelt ska gå att skriva kod och att flytta den från en processor till en annan. Modellen används ofta för kodare och avkodare till ljud och bilder, produkter som ofta startar sitt liv på en pc för att så småningom migrera till inbyggnadsprodukter.

IPP 2.0 har samma programmeringsgränssnitt mot alla processorer och är enligt Intel lika bra som handskriven kod. Dessutom slipper användaren bekymra sig om detaljer i processorarkitekturerna. Biblioteket innehåller 3 000 funktioner för signal- och bildbehandling. Det är allt från fundamentala matris- och vektoroperationer till byggblock för tal- och bildigenkänning.

IPP 2.0 innehåller också byggblock för talkomprimering i GSM-AMR liksom byggblock för bild- och ljudkomprimering enligt MP3 och Mpeg4. Biblioteket finns redan idag tillgängligt för Itanium och Pentium4/Xeon med ett pris på 199 dollar. En version som fungerar på Xscale och Strongarm lanseras inom kort blir gratis. Biblioteket fungerar med de flesta moderna varianter av Windows liksom med Linux.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)