JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Slutet nära för ADC Altitun

Framtiden för lasertillverkaren ADC, före detta Altitun, ser väldigt mörk ut sedan företagsledningen dragit tillbaka budet på verksamheten.
- Räddningsförsöket med grundare, företagsledning och riskkapitalister är helt kört, säger Lennart Ramberg som var med och startade Altitun.

För två år sedan köpte amerikanska ADC lasertillverkaren Altitun för 8 miljarder kronor. Nu är risken överhängande att företagets halvledarfabrik i Järfälla stängs.

Sedan i juli har det pågått förhandlingar med syfte att köpa loss fabriken och patenten från ADC, men först för en vecka sedan accepterade företaget ett bud.

Tyvärr blev det för sent. Riskkapitalisterna behöver 60 dagar på sig för att sammanställa material för att ta beslut och nyckelpersoner inom verksamheten ser sig om efter andra jobb.
alla har ställt upp

- Grundare, riskkapitalister, personal och hyresvärden Zarlink har ställt upp på ett beundransvärt sätt, men riskerna är för stora för att vi ska kunna driva detta vidare nu, säger Ulf Tingström, marknadschef på ADC och en av dem som jobbat hårt för att köpa loss verksamheten.

Orsaken till de utdragna förhandlingarna är att ADC ansett att det svenska budet var för lågt. Företaget har därför sett sig om efter alternativa lösningar. Vad det innebär är för tidigt att säga, men ännu finns det en strimma hopp om att verksamheten kommer att drivas vidare i någon form framöver.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)