JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snabb test av rf-effekt

Produktionstest av rf-kretsar i mobiltelefoner är enligt mätföretaget Keithley en växande tilllämpning som kan snabbas upp med företagets nya instrument.
Kan det löna sig att köpa ett specialinstrument för 150 000 kronor för att korta tiden för en mätning från två minuter till en och en halv? Keithley påstår det.

Företagets rf-effektanalysator, modell 2800, riktar sig till den som gör stora volymer av mobiltelefoner och andra handhållna radioutrustningar. När de produceras görs flera hundra mätningar av rf-data, som uteffekt, frekvenssvar, känslighet och spurioser.

Mobiler för CDMA och 3G kräver betydligt fler sådana mätningar än GSM- och TDMA-mobiler. När massproduktionen av de nya mobilerna kommer igång så tror därför Keithley på en stor marknad, inte minst i volymproducerande länder som Kina.

Idag görs dessa mätningar med hjälp av effektmätare och spektrumanalysatorer. Modell 2800 ersätter båda dessa i produktionslinan genom att mäta effekten som funktion av frekvensen på specifika frekvensband.

Instrumentet är Keithleys första från den nybildade affärsenheten för trådlöst.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)