JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Simulator för bilindustrin

Ansofts senaste simulator Simplorer 6.0 kan användas för konstruktion av såväl blandat analog och digital elektronik som mekanik och hydraulik.
Simplorer 6.0 är en simulator med stöd för konstruktionsspråket VHDL-AMS, utvidgningen av VHDL för analoga och blandat analog-digitala konstruktioner (AMS uttyds Analog and Mixed Signal). Även andra modelleringsspråk kan användas, exempelvis existerande Spicemodeller.

Simulatorer för VHDL-AMS säljs även av Mentor Graphics och Synopsys. Men dessa körs på unixmaskiner medan Analogys program körs på pc.

Till Simplorer hör ett stort antal modeller för elsystem, belysning, styrsystem, spänningsomvandlare, hydraulik, elmotorer, elektromekanik och mekanik. Modellbiblioteket är framtaget av organisationen MSR, som utvecklar konstruktionsmetoder och standarder för bilelektronik. I MSR ingår förutom Ansoft närapå hela den tyska bilindustrin, med BMW, Bosch, Volkswagen och Siemens-VDO.

Simplorer har tät koppling till en annan av Ansofts paradprodukter, det finita elementanalysprogrammet Maxwell. Existerande konstruktioner kan återanvändas genom samsimulering med andra program, som Matlab, Simulink och egna C-program.

Programmet är utvecklat i Tyskland, av bolaget Simec som Ansoft förvärvade förra året.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)