JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. CompactTCA kompletterar AdvancedTCA
Det behövs ytterligare en telekomanpassad profil för CompactPCI. En profil för utrustning med lägre prestandakrav. Det anser några ledande CompactPCI-leverantörer.
CompactTCA ska komplettera AdvancedTCA (TCA = telecommunications computation architecture). De två är "i princip" programvarukompatibla enligt ett pressmeddelande.

- AdvancedTCA är anpassad för höghastighetstillämpningar på 10 Gbit/s och mer. CompactTCA ska sikta på lägre hastigheter, säger Jeff Rhodes på Motorola computer group till nättidningen Commsdesign.

All teknik finns redan definierad i Picmg 2.x. Så produkterna finns att köpa redan idag. Profilen spikas för att undvika kompatibilitetsproblem.
CompactTCA ska vara bakåtkompatibel med dagens 2.16-implementationer, det vill säga bakplan som använder växlat Ethernet eller annan paketteknik. Andra förbindningstekniker som Picmg 2.5, 17 och 20 kan användas som tillval.
Däremot är PCI-buss uttryckligen inte en del av standarden.

Som mezzaninteknik används Picmg 2.15. För administration Picmg 2.9 - och den är en obligatorisk del av en korrekt CompactTCA-implementation.

Leverantörerna bakom inititivet är Force, Motorola, Performance, Pigeon Point, StarGen och ZNYX.

Jan Tångring
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)