JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Spelmobil som byggsats till alla

TTPCom släpper en referenskonstruktion för en spelmobil.
Spel i mobiltelefonen är en av de tillämpningar som skulle kunna få 3G att slå igenom. Ensamspel, men framför allt nätverksspel över mobilnät och Bluetooth ska locka ungdomar till köp.

Det är därför Nokia lanserat mobiltelefonen N-gage, som mer liknar en Gameboy, ett handdatorspel, än en mobiltelefon. Också Sony Ericsson har lanserat en produkt för mobilt spelande, efter denna tidnings pressläggning.

Nu släpper TTPCom en referenskonstruktion på denna gryende marknad, vilket ger mobiltillverkarna något att mäta sig mot. TTPCom är en av de viktigare aktörerna på sin marknad, med licenser för hård- och programvara till över hundra mobilmodeller sålda idag.

Referenskonstruktionen B'ngo (uttalas Bingo) liknar TTPComs tidigare nyckelfärdiga konstruktion för GPRS klass 10 som använder TTPComs egna kretsar för basband och radio. B'ngo har flerstämmigt ljud, Bluetooth, stillbildskamera och en 1276 x 220 punkters TFT-skärm. Applikationsprocessorn är en Arm7.

Ett trumfkort är TTPComs eget programvarubibliotek för spel, WGE (wireless gaming engine) som är optimerat för TTPComs hårdvara och därmed har högre prestanda än Java-spel.

Jan Tångring

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)