JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Steven Dye på Northlight Optronics ...

...som är nyanställd europeisk säljchef på företaget, som bildats ur före detta Ericsson Opto Compo-nents, med uppgift att bygga upp det nygamla företagets säljorganisation.
Vad fick dig att ta det här jobbet?
- Jag hade hand om Ageres optodel i Europa tidigare, och när Agere började lämna optobranschen såg jag mig om efter nya möjligheter. När jag såg att Northlight Opronics hade bildats kontaktade jag deras vice vd Robert Green som jag kände sedan tidigare.


Är det nya namnet en nackdel för dig som säljare?
- Nej, folk är vana vid att företag byter namn eller bryts ut i den här branschen. En del undrar om vi är ett nystartat företag, men när jag förklarar bakgrunden brukar polletten trilla ner.


Hur tycker du att marknadsläget ser ut för Northlight?
- Marknaden i sig är i en djup svacka, med många företag som lägger ner verksamheten. Men på denna instabila marknad är vi väl placerade att ta marknadsandelar. Med sin Ericssonbakgrund har Northlight ett gediget rykte, samtidigt som det i praktiken har flexibiliteten hos ett nystartat företag.


Vilken är din första prioritet?
- Jag ser över vilken säljorganisation vi behöver i Europa, och hur vi ska lägga våra resurser. Jag är fortfarande öppen för i vilken utsträckning vi kommer att ha direktförsäljning och när vi kommer att använda oss av distributörer. I USA har vi redan bra försäljning, och en duktig säljare som vi ärvt från Ericsson.


Ska du flytta till Stockholm nu?
- Jag kommer att fortsätta att bo i Storbritannien, men spenderar en hel del tid i veckorna i Stockholm. Men mycket tid kommer jag ju att tillbringa på resande fot på besök hos kunder runtom Europa.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)