JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dialogs personal tror på återuppståndelse

Personalen på Dialog Semiconductors nedlagda kontor i Lund har inte kastat in handduken. Tvärtom - man drar i alla sina kontakter inom och utom landet för att hitta en ny ägare till den kompetenta konstruktörsgruppen.
- Vi försöker gå ut till alla tänkbara företag som kan vilja äga en grupp som oss. Konsultföretag, halvledarföretag, systemtillverkare - vi går ut brett, berättar Lars Gustavsson på Dialog Semiconductor.

Han är en av de 40 personer som i förra veckan fick beskedet att det tyska företaget lägger ned hela den svenska verksamheten och säger upp personalen. Ändå säger han att han är vid gott mod.

- Vi har mött genuint intresse från flera företag, även om vi inte fått något konkret anbud än så länge. Vi är en mycket stark grupp med bred kompetens som jobbat bra ihop under lång tid - många av oss i mer än 20 år.

Men det brådskar. Flera av Dialogs medarbetare har redan fått individuella anbud från andra företag, och för var dag som går ökar risken att gruppen splittras.

- Ett alternativ är ju också att starta en ny konsultverksamhet på egna händer. Haken är bara att konsultmarknaden ser ut som den gör, det hade onekligen varit enklare för några år sedan, säger Lars Gustavsson.

Den svenska utvecklingsavdelningen bildades för tre år sedan när Dialog köpte utvecklings- och konsultföretaget Svep, ursprungligen Svenska Elektronikprodukter. Lars Gustavsson är en av de 20-25 personer från Sveptiden som fortfarande är kvar i bolaget. Av de övriga kommer ett antal från Dialog i Tyskland och ett fåtal är nyrekryterade.

Läs även: Dialog lägger ner i Lund

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)