JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cadence köper ytterligare en synteslösning

EDA-jätten Cadence har förvärvat syntesspecialisten Get2Chip. Företaget gör syntesverktyg för kretskonstruktioner med många miljoner grindar som ska tillverkas i nanometerprocesser. Med köpet hoppas Cadence ge Synopsys en match på syntesmarknaden.
När halvledargeometrierna minskar så krävs nya syntesverktyg som tar lika stor hänsyn till förbindelserna mellan grindarna som till den logiska funktionen. Det innebär bland annat att verktygen måste klara hela kedjan från beskrivning på registernivå till produktionsunderlag i formatet GDSII. Verktygen måste också klara miljontals grindar och ändå ha kortare körtider än äldre syntesverktyg.

Sådana verktyg har utvecklats av företaget Get2Chip, det senaste lanserades så sent som i slutet av mars. Företaget har bara funnits i tre år, men flera analytiker och journalister har pekat ut företagets teknik som en reell utmanare till syntesjätten Synopsys. Och med tanke på att Synopsys har 90 procent av syntesmarknaden så det är inte konstigt att konkurrenterna visat intresse.

När Cadence nu köper Get2Chip så är det också svårt att komma ifrån tanken att detta samtidigt är ett underkännande av Cadence egna synteslösning PKS, en gång i världen köpt av Ambit och inom Cadence försedd med många miljoner dollar i utveckling.

Cadence säger nu att man kommer att integrera Get2Chips verktyg med den egna sviten SoC Encounter, för att i nästa steg anpassa hela lösningen till 90 nm-processer och därefter till 65 nm. Get2Chips tekniske chef Chi-Ping Hsu har tidigare hävdat att tekniken håller för detta.
Någon försäljningssumma har inte offentliggjorts.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)