JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth får egen mini-avdelning på mässan

Bluetooth får en egen "temapark" på mässan Komponent & Elektronikproduktion i Göteborg i september. I en större monter ska åtta till tio företag visa upp konkreta Bluetooth-tillämpningar varvat med kortare seminarier och anföranden.
- Tanken är att vi ska pusha för Bluetooth-tekniken och visa att den fungerar genom att visa bredden av tillämpningar. Inte bara det vanliga med mobil och hörsnäcka, utan hela spektrumet från konsument- till industritillämpningar, säger Ronny Skiöld, konsult åt Svenska Mässan.

I utställningsmontern ska åtta till tio tillämpningar visas upp. Bland annat visar Anoto upp sin läspenna som nu har Bluetoothöverföring. Apple har ett samarbete med Ericsson och Palm, Ericsson visar ett Bluetoothbaserat datorlås och Connectblue visar upp en stryktålig liten skrivare, som till exempel kan användas som kvittoskrivare åt tågpersonal.

- Vi kommer också att ha en rad seminarier kring Bluetooth, och produkttillverkarna kommer att hålla produktpresentationer, berättar Ronny Skiöld.

En av de inbjudna är Anders Edlund, som sitter med i Bluetooths standardiseringsforum Special Interest Group.

- Jag kommer att finnas närvarande för dem som vill ställa frågor om Bluetooth SIG, och eventuellt hålla i några seminarier. Vi i Bluetooth SIG brukar rätt sällan delta på mässor, så jag ser det här som ett spännande test.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)