JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Industrigruppen Spirit vill standardisera IP-block

Om verktyg och format för IP-block (intellectual property) standardiseras så blir de billigare, lättare att använda och lättare att välja bland. Det hoppas det nybildade konsortiet Spirit.
Idag är det snudd på omöjligt att få reda på prestanda hos ett IP-block innan köp. Inte heller är det lätt att ta reda på allt som krävs för att blocket ska kunna integreras i systemet eller för blockets konfigurering.

Industrigruppen Spirit vill ändra på detta genom att utveckla två nya standarder, den ena i form av ett applikationsgränssnitt (API) för IP-verktyg och den andra för beskrivning av IP-blockets "metadata". Med hjälp av standarderna ska IP-blocksintegration kunna automatiseras i betydligt högre utsträckning än idag, menar gruppen.

- Tanken är att hela flödet från arkitekturnivå till färdig krets ska kunna automatiseras. Vi hoppas ha ett standardförslag färdigt senare i år, säger Terry McCloskey på IP-bolaget Beach Solutions, en av konsortiets grundare.

Förslaget ska då ges till någon etablerad standardiseringsorganisation, som IEEE eller Accellera. Det kommer också att publiceras för allmänheten, tidigast under första kvartalet nästa år.

Spirit är en lätt krystad akronym för "Structure for Packaging, Integrating and Re-using IP within Tool flows".

I gruppen ingår förutom Beach verktygstillverkarna Mentor Graphics, Synopsys, och Cadence, IP-företaget Arm samt halvledartillverkarna Motorola, ST Microelectronics och Philips. Fler medlemmar välkomnas på hemsidan, www.spiritconsortium.com.
Spirit presenterades under mässan Dac, Design Automation Conference. Fler nyheter från Dac finns på sid 14-15.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)