JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetooth 1.2 klubbad

Bluetooth SIG meddelar att man nu har godkänt den slutliga versionen av den nya Bluetoothstandarden, 1.2. Jämfört med Bluetooth 1.1 som används idag innehåller den nya versionen förbättringar på framför allt tre områden.
Talkvaliteten har förbättrats för rösttillämpningar med hjälp av nya felrättningsalgoritmer. I synnerhet i bullriga miljöer ska skillnaden märkas. Uppkopplingstiden mellan två bluetoothapparater ska också gå snabbare med den nya standarden.

Oron för störningar mellan Bluetooth och Wlan (där det framför allt är Wlan som riskerar att störas ut av Bluetooth) har gjort att man lagt in stöd för adaptiv frekvenshoppning. AFH innebär att bluetoothnätet känner av de frekvenser som innehåller mycket störningar och undviker att använda dem.

Bluetooth SIG betonar också att version 1.2 ska vara helt bakåtkompatibel med äldre produkter som använder version 1.1. Trots det är det inte självklart att alla konstruktioner från och med nu omedelbart går över till den nya versionen.

Uppgraderingen är tillräckligt omfattande för att en ny bluetoothkvalificering och listning ska behöva göras. Säkert kommer mer än en tillverkare välja att utnyttja sin befintliga bluetoothdesign så länge det går.

Elias Nordling

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)