JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IVA rekryterar elektronikexperter
Vid novembersammankomsten kom tre av de sju nyinvalda ledamöterna i världens äldsta ingenjörsakademi, Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, från elektronikområdet.
Dag Sigurd som är direktör för affärsområdet informationsteknologi och elektronik vid Industrifonden, och styrelseledamot i ångström Solar Center och SUMMIT. Sigurd har en bakgrund som tunnfilmsforskare på KTH, och var IMCs vd från grundandet 1993 till 1998.

Jan-åke Schweitz som är professor i materialvetenskap vid Uppsala universitet, forskar på mikro- och nanosystem, och tagit initiativ till forskarskolan Advanced Micro Engineering och till SUMMIT. Schweitz är styrelseordförande i ångström Space Technology Centre och ledamot av KVAs Swedish National Committee for Mechanics.

Peter Stoica som är professor i systemmodellering vid Uppsala universitet, och har fått 2000 Baker Prize för bästa artikel från samtliga IEEE-publikationer, samt Technical Achievment Award från amerikanska IEEE Signal Processing Society och från European Signal Processing Association. Hans arbeten tilllämpas inom allt från optik, biologi, geofysik och astronomi till ekonometri.

Erika Ingvald
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)