JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ungdom i inbyggnadstäten
Mälardalens Högskola storsatsar på inbyggda system. Real-Time Research Center, MRTC, har starkast forskningsprofil på högskolan idag och är navet i forskningen kring inbyggda system.
MRTC är en del av institutionen för datavetenskap på Mälardalens Högskola. Här finns idag tio forskargrupper, totalt drygt 70 personer, som sysslar med inbyggda system.

- Vår kärna, eller åtminstone dit en stor del av vår forskning är på väg mer och mer, är att ta fram processer och metoder för så kallad komponentbaserad programvaruutveckling, säger Hans Hansson, professor i realtidssystem på MRTC.

Hans vision är att programvara ska kunna utvecklas som komponenter, motsvarande IP-block i mikroelektroniken. Kvaliteten på metoder och verktyg ska vara så hög att komponenterna ska kunna godkännas för säkerhetskritiska system.

Målet är att utveckla nya metoder och nya verktyg för att hantera programvara i komplexa inbyggda system.

- Det är inte trivialt att få programvara att fungera i säkerhetskritiska system. För att få tillförlitlighet måste man ha ett underlag för analys och en modell av kodens beteende, säger Hans Hansson.

Se även artiklarna:
Svensk inbyggnadsforskning tillhör Europatoppen
Lucas siktar mot Mars
Bredd och djup präglar KTH

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)