JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Halvledarbolagen är äntligen på plats
Nio av världens största halvledarföretag ställer ut med teknikexpertis och produkter på mässgolvet. Och hela 27 seminarier med halvledarfokus står på meny i Silicon Square.
Alla teknikhungrande elektronikkonstruktörer - boka upp de första dagarna i februari redan nu. Det är ett starkt gäng halvledarföretag som bjuder på närvaro och kompetens under vinjetten Silicon Square på mässan Elektronik/EP.

- Jag tycker att det är en mycket bra sammansättning av halvledarföretag som ställer ut på mässan. Det är egentligen bara Intel som saknas, säger Bo-Göran Ericsson, chef för Freescale Nordic.

Förutom Freescale (före detta Motorola Semiconductor) närvarar Infineon, Integrated Device Technology (IDT), Micrel, National Semiconductor, Philips Semiconductor, ST Microelectronics, Texas Instruments och Xilinx.

Alla företagen håller dagliga föredrag på olika teman. Tisdagens tema är Industrial, onsdagens är Wireless medan torsdagens är Interconnect.

Halvledarutställarna är generellt mycket positiva till mässans satsning. Även om flera minns hur svårt det var att dra publik till seminarierna senast halvledartillverkarna ställde ut i Sverige. Och det var för närmare tio år sedan!

- Jag vet att det kan vara svårt att attrahera folk till föredrag, men denna gång gör vi en starkare satsning än tidigare.

- Vi kommer att ha experter på exempelvis Zigbee och sensorteknik på mässan och tanken är att vi även ska lansera nya produkter, säger Bo-Göran Ericsson.

IDT, ett av de mindre halvledarföretagen på mässgolvet, ser Silicon Square som ett ypperligt tillfälle att markera några av de förändringar som skett inom företaget på senare tid.

- Vi har gått från att ha rena standardprodukter till mer kundanpassat och applikationsspecifikt. På mässan vill vi visa upp IDT år 2005, säger Anders Eliasson på IDT.

Lars Skantz är motorn bakom dagens halvledartorg. Han försökte dra igång något liknande i början på 1990-talet, vilket dock rann ut i sanden.

- Men det är annorlunda nu. Idag har en tillverkare kanske fem-sex stycken distributörer, medan en distributör representerar många halvledarfabrikat.

- Halvledartillverkarna kan inte bara stötta sina distributörer. De måste själva jobba med sina varumärken. Det är viktigt att de själva syns, säger Lars Skantz.

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)