JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tre minuter med Johan Ålander
ny vd och koncernchef på Elektronikgruppen Varför tar du jobbet?

- Jag har jobbat som vd och koncernchef i ett onoterat bolag - Bröderna Danielson AB - och som sälj- och marknadschef i ett börsnoterat bolag - Segerström & Svensson - så det känns som ett naturligt steg. Dessutom var mitt uppdrag att öka lönsamheten och hitta ny ägare till Bröderna Danielson så gott som avslutat.

Vad kan du bidra med?

- Jag känner mig hemma i kundgrupperna, framför allt inom telekom och i fordonsindustrin. Och jag har stor erfarenhet av internationell marknadsföring och försäljning. På Segerström & Svensson drog jag också igång ett utvecklingsbolag, så jag har även jobbat en hel del med konstruktionsfrågor inom telekom.

Börsnoterat eller inte - hur påverkar det vd-rollen?

- Den publika delen är skillnaden. Operativt är det ungefär detsamma. Man måste alltid göra det som är bäst för företaget på lång sikt. Visst går det att pressa upp en enskild kvartalsrapport, men det är inte min stil.

Vad kan du om Elektronik-gruppen och dess produkter?

- Haha, jag började igår, så jag har inte hunnit läsa in mig på allt. Men av det jag sett så är det väldigt kul produkter och väldigt spännande kunder.

Du är inte ingenjör, men teknikintresset finns?

- Absolut. Jag är utbildad ekonom, naturvetare och reservofficer - och jag gillar teknik. Och har man jobbat länge i branschen så lär man sig rätt mycket.

Branschen står inför mässan Elektronik/EP - vad tycker du om mässor?

- De är viktiga tillfällen att träffa kunder och leverantörer. Internet i all ära - att mötas i verkligheten är fortfarande oöverträffat.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)