JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Alla trådlösa standarder på ett ställe
Wireless Center heter en särskild avdelning på mässan, som handlar om alla slags trådlös data: Bluetooth, GSM, GPS, Wlan och Zigbee för att nämna några tekniker. Avdelningen ska fokusera på tillämpningen, och i seminarier och som utställare ska företag dela med sig av sina goda idéer.
- Många vill vara med, men utrymmet är inte obegränsat, och det är faktiskt så att vi måste välja vilka som får vara med.

Det berättar Janne Pettersson på Eurodis, som arbetar med att sätta ihop programmet för Wireless Center på mässan.

- Vi försöker hitta det som är lite unikt. Tanken bakom är att besökarna ska få nya idéer om vad man kan göra med trådlöst. Därför ligger fokus på tillämpningen.

7-8 olika utställare får plats att visa upp sina tillämpningar i avdelningen, men fler än så har bett om att få vara med. Wireless Center ska även ha en seminarieavdelning, där 8-10 företag ger exempel på praktiska lösningar.

Se upp för otestbara produkter
En del av talarna deltar i utställningen, men inte alla. Janne Pettersson vill särskilt puffa för ett seminarium om provning och kvalificering av radiotillämpningar, som hålls av Intertek Semko.

- Folk har absolut för dåliga kunskaper om vad som gäller inom kvalificering och testning, och så har de konstruerat en produkt som är otestbar. Det här blir viktigare och viktigare ju trängre det blir i frekvensutrymmet. Vill man exportera gäller dessutom olika regler i olika länder. Därför ska man redan från början läsa på vad som gäller, inte spara testandet till slutet.

Janne Petterssons tips är att tidigt ta kontakt med ett testhus. De är vänliga och ger goda råd utan att det behöver kosta pengar.

Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)