JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Fotomaskstillverkaren Micronic redovisar en rekordhög omsättning med vinst och positivt kassaflöde för första kvartalet.


- Vi räknar med att omsättningen på helåret kommer att överstiga en miljard kronor, säger vd och koncernchef Sven Löfquist.

Micronic gör laserritare för framställning av fotomasker och mätsystem för bildskärmsfotomasker som används i tillverkningen av bildskärmar för TV-apparater och datorer samt i tillverkningen av halvledarkretsar.

Resultatet efter skatt uppgick för första kvartalet till 4 miljoner. Enligt kvartalsrapporten är orderstocken fortsatt stor under första kvartalet, 809 miljoner kronor. Samma period förra året låg den på 911 miljoner.

Att det går bra beror framför allt på att trycket på marknaden för bildskärmsritare är högt. Det antyder i sin tur att marknaden för fotomasker kommer att fortsätta vara stark.
Än låter dock genomslaget i halvledarsektorn vänta på sig.

- Vi jobbar mycket aktivt för att komma närmare de ordrar vi vill ha. Mer kan jag inte säga just nu, säger Carl-Johan Blomberg på Micronic.

Eftersom företagets system inte direkt påverkas av volymproduktion ser man ingen påverkan av den allmänna dämpningen inom utrustningsmarknaden för halvledare.

Erika Ingvald
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)