JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kinesiska ZTE väljer företagets växelkrets för accessnätsteknik

När ZTE, en av Kinas största tillverkare av telekomutrustning, tar fram nästa generation av produkter för accessnät tar man växelkomponenten från svenska SwitchCore.

- Detta är ett genombrott i så måtto att en stor kund satsar på vår plattform. Det bekräftar att tekniken håller och som det ser ut kommer affären att generera pengar redan i år. Och traditionellt vet vi att telekomplattformar lever ganska länge, säger Switchcores VD Henrik Isacsson till Elektroniktidningen.

Vad det handlar om är att ZTE ska utveckla en ethernetbaserad accessprodukt, en IP-DSLAM, för ADSL och ADSL2+, för accessnät på i första hand den inhemska marknaden. Och i den kommer man alltså att använda SwitchCores växelkomponenter ur produktfamiljen Xpeedium2. Enligt SwitchCore klarar dessa effektiv bandbreddshantering och pålitlig isolering av trafik till och från tusentals användare i ett virtuellt nätverk. Och nu utvecklar man Xpeedium2pro, som är ännu mer avancerad och har stöd för ännu fler användare och förbättrad bandbreddshantering än tidigare versioner.

Att det är en fin öppning råder ingen tvekan om. ZTE är Kinas största börsnoterade leverantör av telekomutrustning, och utvecklar och tillverkar telekomutrustning för fasta och mobila optiska nätverk. Och den kinesiska marknaden för bredband via DSL växer snabbt. Bara i år beräknas 30 miljoner nya anslutningar installeras i hem och kontor enbart i Kina. Men Switchcore vill inte berätta hur mycket just denna affär är värd.

- Det har vi inte meddelat marknaden. Men om vi lyckas kan ZTE bli en av våra största kunder på sikt. Idag är Huawei störst och ZTE har potential att bli lika stor, säger Henric Isacsson.
Switchcore kommer inte behöva anställa ytterligare personal för att klara affären.

- Vi har säkerställt att vi har rätt organisation för att klara utvecklingsarbetet redan tidigare, och stärkt kompetensen på integrerade kretsar. Däremot kanske vi stärker organisationen på plats i Kina. På sikt hoppas vi ju stärka affären, säger Isacsson.

I så fall handlar det om att rekrytera inhemsk kompetens.

Erika Ingvald
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)