JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tunn klient i minnesformat
Amerikanska Digi International tar steget från att leverera systemkretsar och moduler för Ethernetanslutna produkter till att sälja kompletta ett komplett systemkort inklusive Ethernetanslutning, processor, minne och operativsystem.


- Connectcore 9C är som en stegfunktion, nu kan våra kunder köpa ett komplett system och direkt börja utveckla sina egna tillämpningar. De kan lätt halvera utvecklingstiden, säger Joel Young på Digi International.

Connectcore 9C är ett inbyggt system baserat dotterbolaget Netsilicons systemkrets Net som funnits i olika varianter sedan slutet på 90-talet. Kretsen bygger på en Arm9-processor och innehåller också 10/100 Mbit/s Ethernetanslutning, en styrenhet för USB 2.0 och en styrenhet för en LCD-skärm. Det finns också stöd för bland annat I2C-bussen och 55 programmerbara in- och utgångar.

På kortet som ansluts via en SO-DIMM-kontakt finns som standard 4 Mbyte flash och 16 Mbyte RAM.

- SO-DIMM är en billig kontakt som används av pc-industrin och som finns tillgänglig i alla världsdelar, kommenterar Young.

Företaget har satt ihop ett startpaket som förutom ett utvecklingskort också innehåller TCP/IP-stacken. Det följer med GNU-baserade utvecklingsverktyg för både hårdvaran och programvaran. Som operativsystem har Digi valt ThreadX och det finns programexempel för olika typer av tillämpningar.

Connectcore är tänkt för tillämpningar som passersystem, kassaapparater, RFID-läsare och terminaler i sjukvården. Produktionen startar i juni och priset ligger på cirka 140 dollar.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)