JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Korta testtider, enkel att programmera och billig att äga. Det är ledorden för Keithleys nya parametertestare Series 2600 som kan användas för att testa komponenter till bland annat mobiltelefoner.


- Det är tre saker vi jobbat med i den nya generationen, det är att korta den tid varje test tar, tiden det tar att skriva ett test och slutligen kostnaden för att äga ett testinstrument, säger Mark Cejer på Keithley.

Series 2600 System Sourcemeter genererar en spänning eller ström och mäter sedan en spänning eller ström. Mätningarna används för att karakterisera olika typer av halvledarkomponenter eller delsystem.

Instrumentet finns med en eller två kanaler och upp till åtta instrument kan kopplas ihop för att göra synkroniserade mätningar. Keithley har utvecklat en speciell buss som automatisk hanterar synkroniseringen.

- Det gör att man bara behöver skriva ett testprogram och ladda ner till en av testarna. Den agerar master styr de andra automatiskt.

Förutom att styra flera instrument bidrar testprogrammet till att korta testtiderna.

- Det går fortare att ladda ner testprogrammet och sedan exekvera det i instrumentet än att flytta över data till en pc och göra bearbetningen där. Instrumentet har ett djupt minne så data kan sparas och läsas ut när det finns tid, till exempel när man byter testobjekt, säger Mark Cejer.

Det går att göra upp till 12 600 rena mätningar per sekund. Antalet mätningar sjunker till 4 750 om även en utgående ström eller spänning ska genereras.

- Det är två till fyra gånger snabbare än tidigare.
Instrumentet går att montera i ett rack och fungerar därför lika bra i labbet som i en produktionslina.

- Eftersom det är så kapabelt kan det i vissa fall konkurrera med betydligt dyrare och större ATE-testare, säger Mark Cejer.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)