JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radio Designs godkända ficktelefon i volymproduktion
Det nya svenska mobilteleföretaget Radio Design AB i Kista har startat produktionen av sin nya ficktelefon för NMT 450-näten i företagets brittiska fabrik.

Det är den första kommersiella produkt som Radio Design börjat producera och sälja.



- Vi har nu åtaganden från NMT450-operatörer som gjort att vi kunde starta massproduktionen av vår nya ficktelefon, säger Erik Kockum, vice vd i Radio Design.

Den nya ficktelefonen har mycket låg sändareffekt och väger cirka 100 gram och den blev godkänd för användning i NMT 450-näten den 25 november av NMT-gruppen som ansvarar för NMT-standarden. Den nya telefonen måste dessutom godkännas av nationella myndigheter för användning i NMT-länderna.

Trots att försäljningen startat vill Radio Design inte redovisa vilka länder som godkänt telefonen och i vilka länder försäljning startat.

Att försäljningen startat är uppenbart. Det medger även konkurrenten Ericsson.

Den nya telefonen kan användas i befintliga NMT 450-nät där signalstyrkan är tillräckligt hög. Radio Design har även utvecklat ett nytt smart antennsystem som är skräddarsytt just för att införa den nya ficktelefonen men det finns redan nät i drift som idag är så utbyggda att den uppgraderade basstationen inte behövs.

Radio Design satsar framför allt på länderna i Östeuropa med sitt nya system. Provnät med företagets nya intelligenta basstationssystem finns i drift i Bulgarien, Ungern, Rumänien och Ryssland. Ännu har företaget inte redovisat några volymkontrakt för den nya intelligenta basstationen.

Göte Andersson

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)