JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 25 september 2020 VECKA 39
På Comdexmässan nyligen presenterades ett förslag för snabba Ethernetförbindelser. De första produkterna väntas nästa år och kommer att konkurrera med ATM-förbindelser på kontoren.

Kapaciteten i de befintliga lokala datanäten kan höjas minst hundra gånger, med hjälp av en ny stan-dard som presenterades vid Comdexmässan i USA nyligen. Den nya standarden kallas Gigabit Ethernet och utarbetas av den amerikanska standardiseringsorganisationen IEEE. Det finns nu ett färdigt förslag till standard.

Inga större förändringar behöver göras och i juli 1997 skall den skickas ut för slutremiss inför det formella beslutet att anta standarden, uppger IEEE.Stamnät på kontoren


Datakomleverantörerna räknar med att komma med de första produkterna för Gigabit Ethernet under 1997. Marknaden är framför allt stamnäten som förbinder flera mindre lokala datanät i kontor hos medelstora och större företag, myndigheter och organisationer.

Ethernet är världens dominerande standard för lokala datanät med 60-70 procent av den installerade basen som nu överstiger 50 miljoner användare. På många kontor har trafiken på senare år vuxit så mycket att många användare bara får några hundra kilobit per sekund. Därför behövs högre kapacitet.Startade under våren


Utvecklingen av en standard för Gigabit Ethernet har gått rekordsnabbt. I våras startade en grupp ledande datakomföretag arbetet. Bland andra Cisco som är världens ledande leverantör av utrustning för Ethernet och Internet.

Ett uppenbart motiv var att flera företag ville möta konkurrensen från ATM- standarden som fram till i våras såg ut att kunna nå dominans på kontoren. Nu kommer Gigabit Ethernet att konkurrera med bland annat ATM om hur kontoren skall få snabb datakom.

Göte Andersson

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)