JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. På CeBit visades mjukt modem och IP-telefon
Totalt 77 svenska företag ställde ut på CeBit. Förutom Ericsson och några andra relativt stora företag så fanns det en hel rad mindre företag som använde mässan för internationell lansering av sina nya produkter.


Inom mobiltelefoniområdet finns en hel rad småföretag med egna innovationer. Ett av de mest intressanta är Micro Systemation från Stockholm som lanserade ett programvarubaserat modem för datakom via GSM. Programvaran installeras i den portabla PC:n och ansluts med sladd till en GSM-telefon, inget PC-kort behövs. Marknaden är global och företaget startade produktutvecklingen hösten 1997.

Även svenskbaserade Cidco Europe lanserade en ny produkt kallad Cidco iPhone. Det är en telefon som är utrustad med liten bildskärm och tangentbord. Med Cidco iPhone är det möjligt att ringa vanliga samtal via telefonnätet, samt att koppla upp sig till Internet för att surfa eller kommunicera med epost. Den skall enligt planerna säljas billigt av telefonbolag för Internetaccess. Cidco Europe har svensk huvudägare men är en återförsäljare för Cidco Inc. baserat i Kalifornien. Produkterna utvecklas i USA.

Göte Andersson



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)