JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Texas satsar på Suns Java för nya tjänster i 3G-mobiltelefon
Texas Instrument satsar på att det ska bli billigare att utveckla nya mobiltjänster med hjälp av Sun Microsystems Java-plattform. Texas skall anpassa Java Micro Edition (J2ME) till sin egen tjänsteplattform Open Multimedia Application Platform (OMAP). Därmed skall det bli möjligt att införa Javabaserade applikationer i nya mobiltelefoner, till exempel för GPRS och 3G.
En fördel med att använda Java för Texas mobiltelefonkretsar är att det ökar möjligheterna att flytta applikationer baserade på Java mellan olika mobiltelefoner. En annan viktig fördel är att det finns många programmerare världen över som kan Java, vilket underlättar att utveckla applikationer för de nya mobiltelefonerna.

Texas har utvecklat OMAP för sina digitala signalprocessorer och dessa används i en mycket stor del av världens mobiltelefoner. Texas uppger själva att deras DSP finns i mer än 50 procent av mobiltelefonerna. En exakt andel är dock svår att styrka eftersom många mobiltelefontillverkare inte offentligt redovisar sin kretsleverantör.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)