JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. AT&T Wireless placerar Nokia i täten bland 3G-leverantörer
Nokias insteg som leverantör till AT&T Wireless är ett stort steg för det finländska företaget. Det visar att Nokia nu verkligen kommit in bland de absolut tyngsta leverantörerna av mobilnätutrustning. Nokia redovisar att företaget nu vunnit ett fyraårskontrakt som totalt är värt cirka tio miljarder kronor i USA, som tidigare varit en marginell marknad.
- Nokia har för första gången landat ett riktigt stort infrastrukturkontrakt hos en av de största nätoperatörerna, säger Bengt Nordström i konsultbolaget Northstream.

Northstream har deltagit vid flera 3G-upphandlingar på senaste tiden och då utvärderat de olika leverantörernas system.

- Nortel, Nokia och Ericsson ligger i täten vid de utvärderingar vi gjort. Lucent, Siemens, Motorola och Alcatel ligger efter. Vår bedömning är att någon av dessa fyra kommer att slås ut som leverantör av 3G-nät, säger Nordström.

Lucent har dock stärkt positionen som WCDMA-leverantör genom de kontrakt företaget tagit senaste tiden, utöver AT&T Wireless har företaget även vunnit kontrakt i Tyskland.

Ericsson, Nokia, Motorola och Siemens skall leverera 3G-telefoner till AT&T Wireless. överraskningen här är framför allt Siemens som därmed är på väg att bli riktigt tung telefonleverantör.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)