JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bluetoothstandarden försenad till januari
Den efterlängtade och felrättade versionen av Bluetoothstandarden, med beteckningen 1.1, ser ut att bli försenad till januari.
Elektroniktidningen har fått den nya uppgiften av Lars-Olov Johansson på det svenska provningsföretaget Semko, ansvarig för certifiering av Bluetoothprodukter i Sverige och av det amerikanska företaget Signia Technologies, som hänvisar till den amerikanska certifieringsorganisationen för Bluetooth. Svenska Ericsson har varken bekräftat eller dementerat uppgiften och Elektroniktidningen har förgäves försökt få besked från Bluetooth SIG som tar de formella besluten.
 
Presstalesmannen för SIG finns i USA och inga besked har kommit före pressläggningen av denna tidning.
 
- Jag kan inget säga om när standarden Bluetooth version 1.1 kommer att antas, kommenterar Stefan Svedberg, representant för Ericsson i Bluetooth SIG.
 
Bättre information
 
Svedberg konstaterar dock att Bluetooth SIG borde gå ut med mer konsistent information eftersom Lars-Olov Johansson är en så kallad BQB (Bluetooth Qualification Body) utsedd av Bluetoothorganisationen för att certifiera Bluetoothprodukter. Signia har fått sin information av USA:s BQB.
 
I förra numret av Elektroniktidningen redovisades den officiella uppgiften som då innebar att revisioner av standarden antas i slutet av november och standarden Bluetooth version 1.1 väntas bli antagen i mitten eller slutet av december.
 
Enligt Signia Technologies skall det vara så att en viktig del i standarden, som avser punkt till multipunkttrafik, inte blir klar förrän i februari 2001. Signia hoppas att få sin första Bluetoothprodukt certifierad före utgången av första kvartalet 2001.


Göte Andersson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)