JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppsala håller trådlös konferens med Ericssons stöd
För första gången hålls konferensen ACM MobiSys utanför USA. I nästa vecka, den 20-22 juni, går konferensen av stapeln i Uppsala. Temat är system, applikationer och tjänster för mobila enheter med trådlöskommunikation.
–    Valet av Sverige som värd har mycket att göra med styrkan inom det mobila området som finns här i landet, mycket tack vare Ericsson och alla dess avknoppningsföretag och underleverantörer, säger professor Per Gunningberg vid institutionen för informationsteknologi, som är en av forskarna i arrangörsgruppen.

Konferensen är en mötesplats för ledande forskare i världen, både från akademi och industri. På kort tid har den etablerat sig som ett av de viktigaste forumen för dem som praktiserar tillämpad forskning inom trådlösa nätverk och bärbar informationsteknik.

Till skillnad från många andra konferenser inom detta område prioriterar MobiSys prototyper, praktiska erfarenheter och behovsanpassade systemlösningar. Under kvällen den 20 juni kommer representanter från akademi och industri att demonstrera prototyper och visa upp pågående arbeten för varandra.

Konferensen MobiSys sponsras av de två största vetenskapliga organisationerna inom detta ämnesområde - ACM SIGMOBILE och The USENIX Association. Ytterligare stöd kommer från Ericsson, Intel, Microsoft Research och IBM som samtliga kommer att vara representerade vid konferensen. Årets upplaga väntas attrahera cirka 150 deltagare och äger rum i rikssalen på Uppsala slott samt i universitetshuset.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)