JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Optofoundryt Svedice fyller på kassan
Veckan före midsommar fick Järfällabaserade Svedice, med rötterna i Ericssons optoverksamhet, en andra runda med riskkapital.
– Jag skulle vilja berätta hur mycket pengar det handlar om men våra investorer vill inte avslöja det, säger Dirk Sinerius som är vd på Svedice.

Det är samma finansiärer som vid starten den 1 oktober i fjol men den här gången handlar det om betydligt mer pengar.

– Pengarna ska räcka tills vi klarar oss på egen hand om tolv till femton månader.

De tre investerarna, det statliga verket Vinnova, forskningsbolaget Acreo och riskkapitalbolaget Sting, är dock inga långsiktiga ägare utan har gått in för att rädda verksamheten.

– När vi klarar oss på egen hand kommer de att kliva av, säger Dirk Sinerius.

Svedice förfogar över ett renrum på 800 kvadratmeter där företaget har en tillverkningslina för indiumfosfidkomponenter, bland annat lasrar, pindioder och lavinfotodioder. Komponenterna används i sändare och mottagare för kommunikation upp till 10 Gbit/s.

Svedice gör normalt inga färdiga produkter utan säljer komponenterna till andra företag som sätter in dem i slutprodukten. Bland kunderna finns grannen i Järfälla Nest Photonics (fd Northlight Optronics) men Svedice har också slutit ett samarbetsavtal med amerikanska DMG som ska använda komponenterna i sina produkter.

Elektroniktidningen gjorde en längre intervju med Dirk Sinerius i februari (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)