JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ägarna till signalprocessorn Starcore går skilda vägar
UPPDATERAD I all tysthet har konsortiet bakom signalprocessorn Starcore beslutat att lägga ner samarbetet och dela upp tillgångarna emellan sig.
Starcore startade som ett samarbete mellan Motorola (idag Freescale) och Lucent (idag Agere) 1998. År 2002 bildade företagen ett gemensamt bolag kallat Stacore LLC och samma år anslöt sig även Siemens (idag Infineon).

Tanken med Starcore var att utveckla en licensierbar DSP-kärna som kunde konkurrera med marknadsledande Texas Instruments. Men få företag har anammat Starcore och den 15 augusti upphör verksamheten i det gemensamma bolaget. Tillgångarna kommer att delas upp mellan ägarna så Starcore kommer att leva vidare i någon form. Risken är emellertid stor att det blir i tre olika smaker.
 – Vi kommer att stödja existerande kunder från kontoret i Tel Aviv, Israel. Kontoret kommer att finnas kvar en tid och sedan kommer ingenjörerna där att få jobb hos något av de tre företagen bakom Starcore, säger Allen Hyman som är marknadschef på Starcore till Elektroniktidningen.

En av produkterna som kommit fram genom samarbetet är MSC8144 från Freescale. Signalprocessorn lanserades i maj Freescale hävdade att det var världens snabbaste fullt programmerbara digitala signalprocessor. MSC8144 innehåller fyra DSP-kärnor som klockas med 1 GHz. I produkten finns också Eneas operativsystem OSE.

– Freescale har haft framgångar med Starcore och vi planerar att ta tillbaka all IP, stödja existerande kunder och fortsätta utveckla nya produkter. Vi tror inte att förändringen kommer att påverka relationerna med våra Stacorekunder, säger Glaston Ford på Freescale till Elektroniktidningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)