JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renrum sponsras för nystartade
Nystartade företag som behöver tillgång till renrum kan nu få denna kostnad betalad. Hos Stockholm Innovation & Growth kan hugade ansöka om ”labbcheckar” värda upp till 300 000 kronor.
Första företag att få en labbcheck var Phoxtal Communications, som använde pengarna till sin nya generation optokretsar. Men Stockholm Innovation & Growths vd Pär Hedberg tror att ansökningarna blir fler inom kort.

- Vi hoppas att labbcheckarna ska leda till att fler nya teknikföretag får möjlighet att utveckla avancerade prototyper, säger han i ett pressmeddelande.

Stockholm Innovation & Growth har utvecklat denna nya stödform för högtekniska småföretag tillsammans med Innovationsbron Sverige. Upp till 300 000 kronor kan beviljas, förutsatt att företagen själva står för en del av kostnaden.

Enligt dessa instanser är syftet att hjälpa nystartade företag över den kritiska tröskel det kan innebära att få tillgång till ett renrum, något som är nödvändigt för utvecklingen av optik-, halvledar-, eller nanoprodukter.

Ansökningshandlingar och mer information finns på http://www.stockholminnovation.com .
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)