JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Arkivator vann kampen om Comhat
Svenska finmekaniktillverkaren Arkivator köper antennbolaget Comhat efter att ha gått segrande ur budgivningen.
Det blir Falköpingsbaserade Arkivator som tar över antennföretaget Comhat. Arkivator gav ett bättre bud än kanadensiska Mitec, vilket Elektroniktidningen skrev om igår.

- Mitec var en av flera intressenter, men Arkivators bud var det som accepterades av aktieägarna, kommenterar Fredrik Uggeldahl, Comhats sälj- och marknadschef.

Köpet av Comhat innebär att Arkivator kompletterar sin verksamhet med mer elektronik- och telekomprodukter. Comhat gör filter, kopplare och antenner, främst för mikrovågsteknik.

Arkivator är ett anrikt svenskt industriföretag som gått igenom en rad tämligen drastiska förändringar. Fram till 2000 var man en börsnoterad legotillverkare i mekanikbranschen. Då köptes LGP Telecom, som även fick ge namn åt hela företaget. Tre år senare köptes Allgon, de två verksamheterna slogs ihop och hela företaget såldes året därpå till amerikanska Powerwave efter ett antal turer.

Verksamheten i Falköping, som hetat Arkivator hela tiden, köptes i höstas från Powerwave av IGC, ett svenskt investmentbolag ägt av Anders Hultmark och Thomas Olausson. I Falköping gör man bland annat gör filter till Ericsson, paketförslutningsmaskiner till Tetra Pak och mekanikdetaljer till Volvo och Haldex. Man gör både egna produkter och kontraktstillverkning.

Läs även: Comhat inte uppköpt nu heller (publicerat igår).






MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)