JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Drömmen i kras för Printdreams
Det blir ingen tillverkning av specialskrivare i Sverige för Printdreams del. Ericssons gamla Nynäshamnfabrik ratas av företagets styrelse. Åtminstone under överskådlig framtid.
Printdreams vd Alex Breton är övertygad om att det skulle fungera mycket bara att tillverka specialskrivare till digitalkameror och andra bärbara produkter i Sverige. Men företagets styrelse har en annan uppfattning.

- Detta stämmer bra. Jag kämpade väldigt hårt för att få det här att hända, men min styrelse gick slutligen emot min linje vid det senaste styrelsemöte, säger Alex Breton.

Ett starkt motiv till varför Alex Breton vill tillverka i Sverige är att produkterna som ska tillverkas är mycket avancerade och att närheten till utvecklingsavdelningen i Kista därmed är oerhört viktig.  Han resonerar på samma sätt som flera andra svenska företag som är beroende av avancerad elektronik, och som också lyckats bra i sitt strategival.

Nu är det enda alternativet som återstå att dra igång tillverkningen i Asien.

- Men jag kommer att fortsätta kämpa för att skaffa oss någon slags ”ramp-up”-tillverkningen här i landet. Kanske längre fram när vi har skaffat oss större finansiella muskler, säger Alex Breton.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)