JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rutronik på trådlös turné
Distributören Rutronik gör en turné runt Europa för att visa upp vad man kan inom trådlös teknik. Organisatör är företagets Stockholmsbaserade kompetenscentrum för området.
Image
Lars Mistander
Tillsammans med nio leverantörer kommer Rutronik under temat "Think Wireless" att besöka 20 städer i Europa under året, för att visa upp sin teknik, sina produkter och sitt kunnande.  Tanken är att besökarna i de 20 städerna ska få upp ögonen för vad som kan göras med tekniker som GSM, GPS, Wlan, Bluetooth, Zigbee, ISM och RFID.

Ambitionen är att "se till att kunden inte missar den senaste marknadsutvecklingen" som centrets chef Lars Mistander uttrycker det i en pressrelease.

Enligt företaget finns stora behov av trådlös utveckling på områden som fjärravläsning, styrning och övervakning över långa avstånd, positionering och hantering av lastbils- och taxiflottor.  

Leverantörerna som medverkar på turnen är Telit, Infineon, Microchip, Tyco, Free2Move, Recom, Epson, Vishay och Fastrax.

Målet med turnén är förstås att lägga beslag på en större andel av distributörsmarknaden för trådlös teknik, som väntas växa med 20-30 procent de närmaste åren. Rutronik har stora ambitioner på området.

- På lång sikt vill vi bli ledande i Europa, säger företagets marknadschef Thomas Rudel.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)