JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Näringsministern prisar årets nystartade teknikföretag
Den 25 april får årets nystartade teknikföretag ta mot pris av näringsminister Maud Olofsson. Ett trettiotal företag tävlar vid evenemanget som går av stapeln i Kista.
Entreprenörsevenemanget Innovation & Technology arrangeras i år för tredje gången. Förutom själva prisutdelningen genomförs flera workshops och seminarier där entreprenörer som redan lyckats bygga internationella teknikföretag delar med sig av sina lärdomar.

I år kommer det att finnas ett trettiotal företag som ställer ut och ett av dessa koras som vinnare och får dessutom en prissumma på 150 000 kronor.

Vinnaren utses av en jury av entreprenörer, riskkapitalister och affärsänglar. Varje företag får en chans att presentera sig för juryn som utgår från kriterierna: innovativ lösning på ett stort kundproblem, stor marknadspotential, vilja och förmåga att växa samt försäljningsförmåga.

Innovation & Technology är en gemensam satsning av Sting, Kungliga Tekniska Högskolan och tidningen Ny Teknik. Samarbetspartners är Innovationsbron Stockholm, Stockholms stad och Vinnova.
Förra årets vinnare var skrivarföretaget Printdreams:

– Att vinna Innovation & Technology Award 2006 gav vårt team ett ökat självförtroende i det fortsatta utvecklingsarbetet. Detta är särskilt behövligt då man jobbar med teknologier som vänder upp och ner på etablerade begrepp. Det kändes också som ett kvitto på att man gör rätt insatser på marknadssidan och ökar ens trovärdighet gentemot både kunder och investerare. I det stora hela, är priset ett utomordentligt bra tillskott i bolagets track-record, säger Alex Breton som är vd på Printdreams i ett pressmeddelande.

Mer information finns på www.innovation-technology.se

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)