JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson i bräschen för IPTV-standard
Tillsammans med en rad andra ledande telekom- och tv-bolag har Ericsson dragit igång Open IPTV Forum, med målet att definiera en komplett standard för IPTV.
En komplett standard som täcker varje del och definierar vad som krävs för interoperabilitet på varje länk i IPTV-kedjan. Det är de högt ställda ambitionerna för Open IPTV Forum, en splitter ny industrigrupp startad av Ericsson, AT&T, France Telecom, Panasonic, Philips, Samsung, Siemens, Sony och Telecom Italia.

Gruppens arbete ska gå snabbt. Krav- och arkitekturspecifikationen, samt protokoll, ska bli klara senare i år. Man kommer att använda tidigare definierade öppna standarder som IMS (IP Multimedia Subsystem) och DLNA (Digital Living Network Alliance).

Just interoperabiliteten ses som nyckeln till framgång för IPTV. Potentialen är det ingen som tvivlar på - IPTV ger helt nya möjligheter till personlig anpassning av tv-tittandet, interaktivitet och därmed helt nya tjänster. Men ska potentialen infrias till de utlovade låga kostnaderna för slutkunden så krävs att produkter och tjänster från alla inblandade företag fungerar tillsammans.

Forumet planerar att så småningom även öppnas för fler medlemmar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)